KL: Sociale data skal kunne forstås og deles digitalt

SamfundsDesign har spurgt, Gitte Duelund, KL, om, hvordan hun ser dokumentationspraksis udvikle sig på det offentlige område i de kommende år.

Dokumentation: Både på social- og ældreområdet skal medarbejderne vænne sig til at dokumentere i en mere struktureret og standardiseret form.

Derfor har KL iværksat et fællesoffentlige projekt, Fælles Faglige Begreber.

Årsagen til, at projektet sættes i verden er ifølge KL, at der på trods af en stadig højere kvalitet i kommunernes socialfaglige arbejde på handicap- og udsatte voksne-området, fortsat er udfordringer, især i koordinationen koordinationen mellem myndighed og udfører samt dokumentationen på socialområdet.

Projektet skal derfor bygge bro mellem sagsbehandlerne og medarbejderne på de sociale tilbud, der sikrer dokumentation af sociale data.

SamfundsDesign har spurgt lederen af projektet, Gitte Duelund, i KL, om, hvordan hun ser dokumentationspraksis udvikle sig på det offentlige område i de kommende år. Og svaret er, at det kommer til at handle om mere struktureret og systematiseret dokumentation af sociale data.