
Ud over at undgå et alvorligt bødesmæk, hvilket jo i sig selv er en positiv ting, vil man som virksomhed kunne høste en lang række gevinster ved at leve op til de nye regler.
EU's kommende forordning er blevet stemplet som en "administrativ byrde", som en "papirtiger" og som "spild af penge". Ifølge 1stroke bør man forsøge at vende bøtten og slippe det negative mindset.
Ud over at undgå et alvorligt bødesmæk, hvilket jo i sig selv er en positiv ting, vil man som virksomhed kunne høste en lang række gevinster ved at leve op til de nye regler.
Siden jeg afsluttede min uddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986, har jeg erhvervet mig en bred erfaring med forretningsudvikling, kommunikation og marketing, samt organisation og ledelse på både strategisk og operationelt niveau i privat og offentligt regi.
Jeg arbejder for EG, det offentlige Danmarks mest værdifulde samarbejdspartner, fordi vi tager medansvar for at udvikle den offentlige velfærd gennem digitalisering.
Som redaktør for SamfundsDesign er jeg altid på udkig efter spændende, vedkommende relevante historier om digitalisering af det offentlige Danmark. Så kontakt mig, hvis du sammen med os vil være med til at forankre den digitale forandring, der skal sikre velfærdssamfundet – og når vores børn bliver forældre.
Kontakt og følg Per Roholt
Konsekvenserne af EU's nye persondataforordning er andet og mere end bøder. Der er også gevinster og nye muligheder forbundet med at være "den gode dreng i klassen".
Med trusler om alvorlige sanktioner og klækkelige bøder vil EU's kommende persondataforordning tvinge offentlige og private virksomheder til at beskytte og sikre persondata på en mere struktureret måde end tidligere.
Forordningen vil få konsekvenser for langt de fleste virksomheder og organisationer, når den træder i kraft til maj næste år. Allerede nu er der derfor stor fokus på de nye krav og på, hvordan man som virksomhed får implementeret de nye processer og strukturer på den bedst mulige måde.
"Man skal have kortlagt, i hvilke it-systemer man har de personfølsomme data, og så skal man samtidig også sikre, at man både nu og fremover behandler personfølsomme data efter reglerne. Det er et meget stort og omfattende arbejde," siger Jimmy Kevin Pedersen, associeret partner i konsulentfirmaet 1stroke og ekstern lektor på IT-Universitetet.
Af samme grund er EU's kommende forordning blevet stemplet som en "administrativ byrde", som en "papirtiger" og som "spild af penge". Ifølge 1stroke bør man som virksomhed forsøge at vende bøtten og slippe det negative mindset.
Ud over at undgå et alvorligt bødesmæk, hvilket jo i sig selv er en positiv ting, vil man som virksomhed kunne høste en lang række gevinster ved at leve op til de nye regler.
"I stedet for at se persondataforordningen som en plage eller en kedelig opgave, man bare skal løse, kunne man også anskue den som en mulighed for at få gået sine systemer efter i sømmene – at få gjort forårsrent," siger Jimmy Kevin Pedersen, der den 8. marts holder oplæg om forordningen som en god businesscase på Computerworlds event "Bliv klar til EU's persondataforordning".
Brug businesscasen som kompas
1stroke, der rådgiver en lang række private og offentlige virksomheder om gevinstrealisering, peger på, at businesscasen kan være et hjælpsomt redskab til at høste de skjulte gevinster ved persondataforordningen.
"Ved at bruge businesscasen som kompas får du bedre styr på, hvor du vil hen. Samtidig får du en værdidrevet gennemførelsesproces, som afspejler dit mål for arbejdet," siger CEO i 1stroke og ekstern lektor på IT-Universitetet Martin J. Ernst, som her præsenterer nogle af de gevinster, en offentlig eller privat virksomhed vil kunne få ud af persondataforordningen via businesscasen:
På ComputerWorlds konference den 8. marts 2017 kan man blive klædt på til arbejdet med persondataforordningen og blandt andet høre oplæg fra private virksomheder som Plesner, Lego og Danfoss og fra Datatilsynet.