
Som hjertepatient kan man derfor med et personligt log-in gå ind på sin egen side på portalen og dagligt følge med i forskellige tal om sin fysiske tilstand.
Bedre digital dialog mellem patient, sygehus og kommune skal gøre patienter med hjertesvigt mere trygge.
Som hjertepatient kan man derfor med et personligt log-in gå ind på sin egen side på portalen og dagligt følge med i forskellige tal om sin fysiske tilstand.
Siden jeg afsluttede min uddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986, har jeg erhvervet mig en bred erfaring med forretningsudvikling, kommunikation og marketing, samt organisation og ledelse på både strategisk og operationelt niveau i privat og offentligt regi.
Jeg arbejder for EG, det offentlige Danmarks mest værdifulde samarbejdspartner, fordi vi tager medansvar for at udvikle den offentlige velfærd gennem digitalisering.
Som redaktør for SamfundsDesign er jeg altid på udkig efter spændende, vedkommende relevante historier om digitalisering af det offentlige Danmark. Så kontakt mig, hvis du sammen med os vil være med til at forankre den digitale forandring, der skal sikre velfærdssamfundet – og når vores børn bliver forældre.
Kontakt og følg Per Roholt
Bedre digital dialog mellem patient, sygehus og kommune skal gøre patienter med hjertesvigt mere trygge.
Dialogen mellem parterne skal ske på www.hjerteportalen.dk, der er en del af projekt Future Patient, et tele-rehabiliteringsprojekt målrettet borgere med hjertesvigt.
Det der kendetegner borgere med hjertesvigt er, at de har en kronisk og fremadskridende sygdom. Hjertet fungerer ikke optimalt, fordi pumpefunktionen er nedsat. De har typisk symptomer som hævede ben, træthed, åndenød, som forværres hurtigt og dermed kan være årsag til en høj grad af genindlæggelser.
Formål med it-projektet
Formålet med forsøget er at undersøge, om:
Som hjertepatient kan man derfor med et personligt log-in gå ind på sin egen side på portalen og dagligt følge med i forskellige tal om sin fysiske tilstand. Man kan eksempelvis se de antal skridt, man har gået, vurdere sin søvn, se tal for blodtryk og puls og få et indblik i udvikling af symptomer.
Skaber tryghed
En af de første forsøgsdeltagere i projektet er den 44-årige Tina Hede Møller:
"At se de her tal, det er en tryghed for mig. For så ved jeg, at det skal jeg ikke bekymre mig om. Jeg har brugt meget mental energi på, om alt nu er, som det skal være. Det her redskab har fjernet en del af den bekymring. Og det er rart og trygt".
Indsigt og motivation
Leder af forskningsprojektet, Future Patient er lektor Birthe Dinesen, Aalborg Universitet:
"Jeg er overbevist om, at vi ser en markant bedre livskvalitet for den enkelte patient, hvis vi tænker i mere individuelt tilrettelagt rehabilitering, som denne løsning tilbyder. Med det her projekt giver vi både patienten mere indsigt, men det skulle også gerne motivere dem til at lære om egen sygdom og tage handling.
Det bliver spændende at følge den del af projektet, når vi kommer længere hen i forsøgsperioden", udtaler
Birthe Dinesen.
Læs mere på Aalborg Universitets hjemmeside