NemID som app indtager din smartphone

Allerede om et år kan danskerne slippe for at skulle have nøglekort eller nøgleviser med i lommen. For lige nu arbejder bankerne på en ny app med NemID til din mobil.

App til NemID på vej

Den nye app til NemID bliver udviklet af bankerne.

NemID: Allerede i 2018 kan bankerne være klar med mobil Nem-ID-løsning i form af en app til smartphones. Dermed vil man altid have adgang til sine koder, hvis man altså  har mobilen med i lommen.

Løsningen kan gøre NemID endnu mere udbredt i offentlige selvbetjeningsløsninger mm.

- Danskerne har taget det lille papkort til sig, men i en tid hvor den digitale udvikling buldrer afsted har efterspørgslen på en løsning til mobilen været kraftigt efterspurgt fra danskerne. Derfor arbejder vi nu på højtryk for at have en ny app klar i løbet af næste år, siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark i en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen. 

App til NemID
De danske banker går forrest for hele tiden at sikre nye digitale løsninger til kunderne. Den nye app til NemID er derfor udviklet af bankerne. Det offentlige følger projektet med stor interesse og er i gang med at afklare mulighederne for at komme med ombord på løsningen. 

Hvis det offentlige er med ombord, vil det betyde, at danskerne ikke kun kan bruge appen til mobilbank, men også til en lang række offentlige sider, som kræver NemID adgang. 

- Danskerne er glade for nøglekortet, men nu får vi måske muligheden for at tilbyde noget, der er endnu nemmere og lige så sikkert. En app vil være et brugervenligt supplement til nøglekortet for både borgere og virksomheder. Derfor arbejder vi på at skabe de nødvendige forudsætninger for at gå med i løsningen, siger Rikke Hougaard Zeberg, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Fra NemID til MitID
Appen udvikles af e-nettet, mens Nets er leverandør af infrastrukturen. 

NemID bliver til MitID fra 2019/2020. Den nye app til NemID er derfor en løsning til den eksisterende aftale om NemID som udløber. Erfaringer med løsningen vil blive medtaget i MitID.

En lignende app anvendes i dag i Norge.