
Alexandra Instituttet har i et samarbejde med Tandplejen Aarhus siden starten af 2017 udviklet de tre apps: Børstevenner, Avatand og Tandsjov med Bisse. Illustration: Alexandra Instituttet
Børstevenner, Avatand og Bisse får børn i Aarhus til at passe på tænderne.
Alexandra Instituttet har i et samarbejde med Tandplejen Aarhus siden starten af 2017 udviklet de tre apps: Børstevenner, Avatand og Tandsjov med Bisse. Illustration: Alexandra Instituttet
Vi bringer den nyeste viden fra it-forskning i spil, så du kan udvikle innovative, it-baserede produkter og services – og opnå nye forretningsmæssige gevinster med digitalisering.
Hos os finder du it-specialister med stærke kompetencer inden for aktuelle ekspertiser og anvendelser, blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, Internet of Things, big data, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi har i mange år udviklet skræddersyede it-løsninger og koncepter for næsten alle brancher og inden for mange anvendelsesområder. Den erfaring kan give dig flere års forspring i forhold til konkurrenterne.
Tag en snak med os, uanset om du mangler udvikling af it- og software, rådgivning om nye teknologier, indsigt i brugeradfærd, brugerdrevet innovation, forretningsudvikling, kvalitetssikring eller kurser, workshops og faglige oplæg.
Læs mere om Alexandra Instituttet på vores egen hjemmeside.
Kontakt og følg Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet har i et samarbejde med Tandplejen Aarhus siden starten af 2017 udviklet de tre apps: Børstevenner, Avatand og Tandsjov med Bisse, der skal gøre tandbørstningen sjovere og nemmere derhjemme både morgen og aften.
Denne artikel er bragt i samarbejde med Alexandra Instituttet.
Tandplejen Aarhus ønskede at udvikle et værktøj til børn og forældre, der skulle sætte fokus på mundhygiejne derhjemme. I samarbejde med Alexandra Instituttet og med midler fra Aarhus Kommunes Velfærdsteknologiske Udviklingspulje blev der udviklet to apps. Det gode samarbejde og succesfulde udfald førte året efter til udviklingen af endnu en app, så de tre apps dækker hver sin målgruppe.
Hanne Fuglsang Nielsen, der er kommunikationsmedarbejder ved Tandplejen Aarhus og tovholder på de tre apps, fortæller, at hun har været meget glad for samarbejdet, og at de lige nu er i gang med at promovere den seneste app – Tandsjov med Bisse.
Læs mere eller download dem på Tandplejen Aarhus
– Formålet med netop at udvikle apps har hele tiden været at finde en løsning, der var lettilgængelig i hjemmet, når tandbørsterne skal i sving, siger Hanne Fuglsang.
– Applikationerne fungerer rigtig godt, og jeg får en del positive tilbagemeldinger fra forældre, børn, pædagoger og andre tandplejere.
– Det er simpelthen lige i øjet, sagde en far, fortæller Hanne Fuglsang.
– Jeg hører mange gode historier rundt omkring. En tandplejer på en klinik fik besøg af en tre-årig pige og hendes mor. Moren fortæller, at det er helt umuligt at børste tænder på pigen. Derudover har pigen fået et lille hul, og derfor er det vigtigt, at forældrene børster pigens tænder rene. Som en hjælp foreslår tandplejeren at bruge Børstevenner. De aftaler at tales ved. Moren kommer tilbage tre uger senere og fortæller, at appen Børstevenner har gjort en verden til forskel, siger Hanne Fuglsang.
De første to apps, Børstevenner og Avatand, er i skrivende stund hentet ca. 10.000 gange. Appen Tandsjov med Bisse er ny og er netop nu ved at blive lanceret for børn i 5-7-årsalderen og de voksne omkring dem. De tre apps har givet meget positiv omtale, hvilket har medvirket til en positiv branding, siger hun.
Læs artikel: Den digitale mentor: Social IT kan hjælpe udsatte borgere i arbejde
Applikationerne er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttets eksperter i mobile løsninger, og Mette Breth Bakmand, der er Senior Digital Designer ved Alexandra instituttet, har været med til at designe de tre apps.
Hun fortæller, at opgaven var at skabe et univers, hvor læring og leg skulle gå hånd i hånd.
– Vi skulle udvikle et værktøj til at gøre tandbørstningen sjov for børn. Derfor skulle vi skabe et legende univers, som samtidig formidlede tandplejens faglighed. Eksempelvis at børstehovedet på tandbørsten ikke måtte være for stort, og at tandpastaklatten skulle være på størrelse med en ært.
Opgaven bestod derfor også i at skabe animationer, der både var sjove for de forskellige målgrupper, og som også gengav virkeligheden, siger Mette Breth Bakmand.
En anden vigtig betingelse, jeg skulle forholde mig til, da jeg designede tænderne, var de forskellige målgrupper. Børstevenner, som er appen til de helt små, skulle give en sjov makker at børste tænder sammen med, men den skulle samtidig ikke være for kompliceret.
Avatand, som er til børn i 10-års alderen, skulle være mere sej og have sjove spil, fordi det skulle være en app, som børn gerne ville bruge, også når vennerne kiggede med.
Den nyeste app, Tandsjov med Bisse, som er til børn, der taber deres mælketænder, skulle fortælle om tandfeen og gennem leg og spil lære børnene, hvordan de forskellige tænder ser ud, siger Mette Breth Bakmand.
Skal du også have udviklet en app? Så kontakt os
Læs mere: Godt servicedesign er respekt for borgeren