
Når RPA og algoritmerne tager over, er det så slut med de offentligt ansatte og deres arbejdspladser? Foto: Colourbox
Hvis vi tænker os godt om og bruger RPA-teknologien rigtigt, vil vi i de kommende år kunne skabe flere arbejdspladser i Danmark. Men det kræver, at vi lærer af, hvad der skete, da vi indførte den første generation af industrirobotter, mener Per Gulløv Lundh Eeg, der er senior partner i Devoteam.
Når RPA og algoritmerne tager over, er det så slut med de offentligt ansatte og deres arbejdspladser? Foto: Colourbox
RPA: Ved hjælp af smarte algoritmer, det vil sige Robotic Process Automation, er det muligt at reducere mængden af kedelige manuelle processer. For hvorfor skal en sagsbehandler fx bruge dyrebare minutter af arbejdstiden på at kopiere data fra ansøgningssystemet over i tildelingssystemet, når en robot kan gøre det meget hurtigere og billigere?
Men når RPA og algoritmerne tager over, er det så slut med de offentligt ansatte og deres arbejdspladser?
Ikke nødvendigvis, mener Per Gulløv Lundh Eeg, der er partner i Devoteam. For det afhænger af viljen til at bruge de frigjorte ressourcer fornuftigt.
- Som dedikeret software kan RPA gå ind og overtage nogle af de manuelle processer, fx hvis der sidder en sagsbehandler og skal flytte data fra et system til et andet system. Så det er en nem vej til at optimere sine processer. Det er også nemt at skabe forandringer med disse robotter, for de gør lige præcis, hvad vi beder dem om.
Jeg er imidlertid overbevist om, at hvis vi bruger RPA rigtigt i Danmark, så vil vi også være et af de lande, som får den største værdi af teknologien, mener Per Gulløv Lundh Eeg.
Se videointerviewet med senior partner Per Gulløv Lundh Eeg, Devoteam.
Få værdiskabende artikler, værktøjer og inspiration til digitalisering af den offentlige sektor.
Af: Per Vinther
Af: Per Roholt
Af: Per Vinther