IoT vil revolutionere sundhedsvæsenet

Det danske social- og Sundhedsvæsen er dyrt, men en række teknologiske trends som IoT, data analytics, telemedicin og 3D print er på vej til at revolutionere området gennem en mere agil og integreret brug af data.

Iot-trend-sundhedsvæsen

Otte stærke teknologiske trends som Internet of Things, IoT, er lige nu i færd med at ændre fremtiden for det offentliges ydelser på social- og sundhedsområdet. Foto: Colourbox

IoT: Otte stærke teknologiske trends som Internet of Things, IoT, er lige nu i færd med at ændre fremtiden for det offentliges ydelser på social- og sundhedsområdet.

 Det mener i senior partner, Per Gulløv Lundh Eeg, Devoteam, der på sin liste over tidens vigtigste trends har:

  • Apps til alting
  • Data analytics
  • IoT, Internet of Things
  • Virtual reality/Augmented reality
  • SoMe
  • Telemedicin
  • Praktiske teknologier afhjælper funktionsnedsættelser
  • 3D print af kropsbårne hjælpemidler

 - Det vil være disse trends, som i kombination kommer til at ændre vores sundhedsvæsen radikalt, mener Per Gulløv Lundh Eeg.

 - IoT betyder fx , at alle ting - fra armbåndsure over bleer og lagner til sansegulve - kan være forbundet med internettet.  Og en række praktiske teknologier vil kunne afhjælpe funktionsnedsættelser, mens brugerne selv vil kunne 3D-printe et kropsbåret hjælpemiddel i eget hjem.

Men vi vil også se en app til netop vores sundhedsbehov på vores mobil, formidlet via SoMe og/eller sikre netværk. Derfor bliver dine sundhedsdata guld værd både for det offentlige og for private virksomheder. 

Telemdicin og virtuelle rejser
Per Gulløv Lundh Eeg ser også en fremtid for sig med flere telemedicinske løsninger, der forbinder sundhedsfagligt personale med borgeren. Allerede i dag kan borgeren via tablets, smartphones eller pc komme i kontakt og kommunikere med det sundhedsfagligt personale uden at forlade egen bolig.

 - Og så vil vi formentlig udvikle virtual reality eller augmented reality, så fx  ældre medborgere mulighed for at rejse i tid og sted, måske en tur tilbage til det gamle Frederiksberg eller på besøg i den nye plejebolig. 

Se videointerview med seniorpartner Per Gulløv Lundh Eeg, Devoteam, der forklarer, hvorfor netop IOT eller Internet of Things har potentiale til at revolutionere, social- og sundhedsområdet.