
Tjekliste til arbejdet med at digitalisere Voksenudredningsmetoden
Som en af de første kommuner i Danmark valgte Struer Kommune i 2012 at digitalisere arbejdet med Voksenudredningsmetoden.
Som en af de første kommuner i Danmark valgte Struer Kommune i 2012 at digitalisere arbejdet med Voksenudredningsmetoden.
Siden jeg afsluttede min uddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986, har jeg erhvervet mig en bred erfaring med forretningsudvikling, kommunikation og marketing, samt organisation og ledelse på både strategisk og operationelt niveau i privat og offentligt regi.
Jeg arbejder for EG, det offentlige Danmarks mest værdifulde samarbejdspartner, fordi vi tager medansvar for at udvikle den offentlige velfærd gennem digitalisering. Divisionen EG Citizen Solutions, hvor jeg arbejder, leverer innovative it-løsninger til det offentlige, baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.
Ud over tjansen som redaktør samfundsdesign er jeg Communication Manager i EG Citizen Solutions. Det betyder jeg indgår i arbejdet med planlægning og eksekvering af virksomhedens kommunikations- og marketingstrategi.
Som redaktør for samfundsdesign er jeg altid på udkig efter spændende, vedkommende relevante historie rom digitalisering af det offentlige Danmark. Så kontakt mig, hvis du sammen med os vil være med til at forankre den digitale forandring, der skal sikre velfærdssamfundet – og når vores børn bliver forældre.
Kontakt og følg Per Roholt
På baggrund af Struer Kommunes erfaringer har socialkonsulent Tanja Rasmussen og social- og psykiatrichef Lene Hornstrup udarbejdet en tjekliste over, hvad man skal huske før, under og efter implementeringen.
1. Der skal være tid til forberedelse og opsætning af systemet
Forberedelserne er altafgørende, og det kan betale sig at bruge energi og tænke tankerne helt igennem, så man får systematiseret sagsgangen, som man gerne vil have den.
2. Find ressourcerne i første fase
Fra starten skal der afsættes de nødvendige ressourcer, hvis man skal nå i mål.
3. Der skal fastsættes deadlines
Socialrådgivere har smaddertravlt i hverdagen. Derfor skal der være klare deadlines for, hvornår sagerne skal være lagt ind osv.
4. Medarbejderne skal først uddannes i VUM
Det betød meget, at medarbejderne kendte til Voksenudredningsmetoden, inden de skulle begynde at lægge sagerne ind i systemet. Men det er først, når man ser it-systemet, at metoden giver mening.
5. Vigtigt at gøre det til et fælles projekt
Hvis projektet skal blive en succes, er det vigtigt at involvere de medarbejdere, som i sidste ende skal bruge systemet.
6. Nøglepersonernes kompetencer skal være på plads
Det er vigtigt at finde nøglemedarbejdere med en faglig baggrund og flair for it, og som brænder for at hjælpe kollegerne, når de kommer med deres spørgsmål.
7. Ekstra støtte til medarbejdere, der har behov for det
Det er vigtigt at give tid til, at medarbejdere, som har det svært, kommer op på samme niveau som resten.
8. Man skal sikre sig, at leverandøren er serviceminded og tilgængelig
Gode relationer til leverandøren er nødvendige, for der vil være usikkerhed og mange spørgsmål i starten.
9. Der skal afsættes tid til at vedligeholde kompetencer
Systemet giver nye muligheder og dermed også mulighed for at overveje, om vi i dag udfører arbejde, som kan undværes. Men det kræver, at vi udvikler kendskabet til systemet løbende.