Vinder af digitaliseringspris 2017: Hæder til Familiedialog

Helsingør Kommune løb med årets digitaliseringspris 2017 på Dansk IT's konference "Offentlig Digitalisering" i kategorien, Velfærdsprisen, for sit arbejde med at digitalisere samarbejdet mellem forældre til barnet og de professionelle i kommunen.

Digitaliseringsprisen 2017

Digitaliseringsprisen er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, KMD, Rambøll og In2media. Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004.

Vinderen af årets digitaliseringspris blev Helsingør Kommune, der løb med prisen for deres dialogværktøj, "Familiedialog", der giver borgeren indsigt i deres egne sager, og på den måde skabe en mere ligeværdig situation mellem borgeren og forvaltningen.

"En familie kan opleve at have mange kontaktpunkter med kommunen. Vi har meget fokus på at skabe en enklere og mere sammenhængende relation mellem borgeren og kommunen. Det vil vi gerne sætte fokus på, og i Helsingør Kommune er det lykkes at få skabt en fælles handlingsplan til gavn for alle - også de fagprofessionelle. Det er "empowerment", og det er smart, siger Laila Kildesgaard, direktør, KL og medpartner til Digitaliseringsprisen.

Formålet med Digitaliseringsprisen er at øge opmærksomheden på succesfulde og værdiskabende Digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Ved at præmiere konkrete projekter belønner prisen foregangseksempler, der gavner samfund og borgere, eksempler som inspirerer andre til nye visioner og initiativer.

Digitaliseringsprisen er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, KMD, Rambøll og In2media. Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004. 

Digitaliseringsprisen er for alle offentlige virksomheder og institutioner, der har vist nye veje inden for it-udnyttelse i det offentlige.  

Læs mere om årets vindere på http://www.digitaliseringsprisen.dk/vinderne