
Tilbuddene inden for social og sundhedsområdet anses nemlig for at være en vigtig del af de kritiske samfundsfunktioner. Foto: Getty Images
Det sociale område er en vigtig del af de kritiske funktioner, der bliver opretholdt og den opgave skal it-leverandørerne være med til at løse.
Tilbuddene inden for social og sundhedsområdet anses nemlig for at være en vigtig del af de kritiske samfundsfunktioner. Foto: Getty Images
Siden jeg afsluttede min uddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986, har jeg erhvervet mig en bred erfaring med forretningsudvikling, kommunikation og marketing, samt organisation og ledelse på både strategisk og operationelt niveau i privat og offentligt regi.
Jeg arbejder for EG, det offentlige Danmarks mest værdifulde samarbejdspartner, fordi vi tager medansvar for at udvikle den offentlige velfærd gennem digitalisering.
Som redaktør for SamfundsDesign er jeg altid på udkig efter spændende, vedkommende relevante historier om digitalisering af det offentlige Danmark. Så kontakt mig, hvis du sammen med os vil være med til at forankre den digitale forandring, der skal sikre velfærdssamfundet – og når vores børn bliver forældre.
Kontakt og følg Per Roholt
Mens de fleste offentligt ansatte arbejder hjemmefra, arbejder de ansatte på landets døgntilbud, anbringelsessteder for børn og unge og botilbud for voksne fortsat for at sikre beboernes hverdag.
Tilbuddene inden for social og sundhedsområdet anses nemlig for at være en vigtig del af de kritiske samfundsfunktioner.
For en software leverandør som EG Digital Welfare lægger det et særligt ansvar på medarbejdernes skuldre, idet en stor del af virksomhedens kunder er såvel offentlige som private tilbud til socialt udsatte borgere.
Alle virksomhedens medarbejdere arbejder derfor hjemmefra, for at tilbuddenes it-systemer virker, så de fx kan holde rede på borgernes sundhedstilstand, medcinudlevering og meget andet.
- Lige nu og her har vi har først og fremmest fokus på at sikre support og stabil drift, så medarbejderne ikke skal bakse med IT oveni de voldsomme udfordringer, som de står i, siger direktør Steffen Rugtved, EG Digital Welfare.
- Vi skal kort sagt undgå at gøre denne situation endnu sværere at håndtere end tilfældet er i forvejen, siger Steffen Rugtved.
Læs artikel: EG - Lige nu handler det om sikker drift
Samtidig er det ikke nok at fortsætte uændret drift trods ændrede vilkår. Der viser sig også løbende helt nye udfordringer, som skal løses hurtigst muligt.
- Vi har fx fået det meget konkrete ønske om at gøre det muligt tydeligt at kunne markere i vores løsning, hvorvidt en borger er smittet eller i karantæne på en let og overskuelig måde.
Vi valgte naturligvis at prioritere dette ind i vores produktudvikling, som en hastesag, da vi kan se, at det bibringer stor værdi nu og her, ikke mindst for det social- og sundhedspersonale, der står midt i situationen og skal passe på borgerne, men også passe på sig selv.
Læs artikel: IT-Branchen: Gode råd til online møder
Selv om Steffen Rugtveds medarbejdere arbejder hjemme og kontoret i Odense er næsten lukket ned, så er der styr på den løbende drift og support:
- Vores support og driftsfolk er alle på arbejde, enten hjemmefra eller i enkelte tilfælde fra kontorene for at stå til rådighed, hvis der opstår problemer. Lige nu bruger vi også de konsulenter, der ikke har så mange kundevendte opgaver, til at bistå med supporten.
Det har vist sig at være en god ide, for vi kan konstatere, at der lige nu er brugere af vores løsninger, der er særligt udfordrede, fordi de ikke er de normale brugere af alle dele af systemet, og derfor har behov for hjælp udover den rene support, forklarer Steffen Rugtved.
Læs artikel: Digital dokumentation er en del af praksis
Lige nu ændrer situationen sig dog hele tiden, så det har også fået EG Digital Welfare til at overveje, om der var noget på hylderne, som kunne gøre en forskel:
- Vi har kigget på om, vi i denne helt specielle situation kunne have nogle løsninger, der kunne være en særlig hjælp, og et af de steder, hvor vi ser et stort uventet behov er digitale skærmbesøg.
Derfor har vi tilbudt alle vore kunder vores videokaldsløsning, EG Sensum sikkert Videokald, hvis de mener de kan anvende den, som en hjælp til den løbende kontakt til borgere og kollegaer i den aktuelle situation.
Læs mere: EG arbejder hjemme
Den aktuelle situation, hvor især personalet i social- og sundhedsområdet er udsat sammen med de borgere, som de skal hjælpe berører også EG's ansatte:
- Vi kender jo området godt, vi kender endog mange af vores kunder personligt, og jeg ved, at det er meget svære forhold, som de arbejder under lige nu.
Så jeg håber, at vi med vores inituativer og en sikker drift kan være med til at gøre opgaven bare lidt lettere, siger direktør Steffen Rugtved, EG Digital Welfare.
Læs mere: Lad os digitalisere det offentlige Danmark sammen
Læs mere:Effektive dag- og døgntilbud med EG Shareplan