It-direktør: Folkemødet fjerner skyklapperne
Årets benspænd om FN's 17 verdensmål sætter en god ramme for dialogen.
Årets benspænd om FN's 17 verdensmål sætter en god ramme for dialogen.
Siden jeg afsluttede min uddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986, har jeg erhvervet mig en bred erfaring med forretningsudvikling, kommunikation og marketing, samt organisation og ledelse på både strategisk og operationelt niveau i privat og offentligt regi.
Jeg arbejder for EG, det offentlige Danmarks mest værdifulde samarbejdspartner, fordi vi tager medansvar for at udvikle den offentlige velfærd gennem digitalisering.
Som redaktør for SamfundsDesign er jeg altid på udkig efter spændende, vedkommende relevante historier om digitalisering af det offentlige Danmark. Så kontakt mig, hvis du sammen med os vil være med til at forankre den digitale forandring, der skal sikre velfærdssamfundet – og når vores børn bliver forældre.
Kontakt og følg Per Roholt
Når beslutningstagere og it-leverandører på det offentlige område mødes, sker det ofte i formelle rammer, fx ved kontraktforhandlinger eller store konferencer.
– Folkemødet tilbyder en anden ramme for dialogen, og det er en fordel for alle, mener divisionsdirektør Johnny Iversen, EG.
SamfundsDesign har spurgt Johnny Iversen, hvorfor det giver mening for en it-leverandør som EG at deltage på Folkemødet.
Det overordnede tema for Folkemødet i år er FN's 17 verdensmål, og det har sat et demokratisk benspænd for de professionelle deltagere, der i månedsvis har planlagt arrangementer og debatter i de fire dage, Folkemødet varer:
– Når arrangørerne har valgt temaet FN's 17 verdensmål, har det gjort en forskel. For det betyder jo, at vi har været nødt til at reflektere over, hvad verdensmålene egentlig betyder for os, forklarer Johnny Iversen:
– Når vi fx gerne vil diskutere automatisering af trivielle arbejdsopgaver i det offentlige, ja så kan vi jo ende op i en diskussion om, hvorvidt vi lever op til målene om at skabe gode trygge arbejdspladser og sikre retfærdig sagsbehandling for alle.
Det er en sund proces, og det gør det kun mere spændende at deltage på Folkemødet, mener Johnny Iversen, EG.
Læs artikel: Den samvittighedsfulde udvikler og de 17 verdensmål
Folkemødet afholdes i Allinge på Bornholm i uge 24 fra den 13. til den 16. juni.
Traditionen tro vil politikere, embedsmænd og offentligt ansatte i almindelighed og konsulenter, private virksomheder og journalister i særdeleshed flokkes i Allinge for at udveksle holdninger og visitkort, mens de mange Folkemøde-gæster vælter sig i tusindvis af arrangementer.
Sidste år var hele 53 % af deltagerne såkaldte almindelige borgere, og de i alt 153.000 deltagere på de fire dage kunne vælge mellem mere end 3.000 events.
Selv arrangerer EG i år to debatter på IT-Branchens sejlende venue, IT-Paratskibet, der ligger for kaj i havnen i Allinge. Her skal deltagerne tale om digitalisering af fremtidens sundhedsvæsen og vende faren for at skabe digitale A- og B-hold.
Desuden står EG som arrangør af en debat på OPS-Scenen i Danchells anlæg om udfordringerne ved automatiseret sagsbehandling på de offentlige kontorer.
Læs artikel: Folkemødet: Tæt dialog er slutstenen i al digitalisering
Læs mere: Se programmet for årets Folkemøde
Læs mere: Ses vi på Folkemødet 2019?