
- En af de vigtigste ting, vi har fundet ud af, er, hvor vigtig kommunikationen imellem tilbud og myndighed er, siger socialfaglig it-konsulent Steffan Skøde Kristensen, Esbjerg Kommune.
Esbjerg Kommune har professionaliseret og digitaliseret arbejdet med mål og delmål – med succes.
- En af de vigtigste ting, vi har fundet ud af, er, hvor vigtig kommunikationen imellem tilbud og myndighed er, siger socialfaglig it-konsulent Steffan Skøde Kristensen, Esbjerg Kommune.
Siden jeg afsluttede min uddannelse som journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986, har jeg erhvervet mig en bred erfaring med forretningsudvikling, kommunikation og marketing, samt organisation og ledelse på både strategisk og operationelt niveau i privat og offentligt regi.
Jeg arbejder for EG, det offentlige Danmarks mest værdifulde samarbejdspartner, fordi vi tager medansvar for at udvikle den offentlige velfærd gennem digitalisering.
Som redaktør for SamfundsDesign er jeg altid på udkig efter spændende, vedkommende relevante historier om digitalisering af det offentlige Danmark. Så kontakt mig, hvis du sammen med os vil være med til at forankre den digitale forandring, der skal sikre velfærdssamfundet – og når vores børn bliver forældre.
Kontakt og følg Per Roholt
Gennem de sidste fire år har Esbjerg Kommune arbejdet intenst med at skabe en ny kultur, hvor myndighed og udfører taler mere sammen med borger og pårørende.
Hvordan kan man i praksis gøre det lettere og mere effektivt at arbejde med mål, delmål og effektmåling for borgeren på det specialiserede socialområde?
Det spørgsmål trænger sig på i alle kommunernes socialforvaltninger og på alle sociale dag- og døgntilbud, hvor man gerne vil kunne tilbyde den helt rigtige sociale indsats, så ydelsen til den enkelte borger er så målrettet og effektiv som muligt.
Esbjerg Kommune er en foregangskommune, når det gælder arbejdet med mål, delmål og effektmåling.
SamfundsDesign har derfor talt med socialfaglig it-konsulent Steffan Skøde Kristensen, Esbjerg Kommune om, hvad hemmeligheden bag den gode proces egentlig er.
I Esbjerg Kommune har sagsbehandlerne i myndighed og pædagogerne på det sociale tilbud arbejdet tæt sammen i de sidste fire år.
Formålet har været at få sat bedre mål og delmål for den sociale indsats i forhold til den enkelte borger.
– Vores erfaring viser, at det vigtigste er at få en fælles forståelse for alle involverede, ikke mindst borgere og pårørende, så vi er enige om, i hvilken retning vi arbejder, forklarer socialfaglig it-konsulent, Steffan Skøde Kristensen.
Læs artikel: Socialtilsynene elsker god dokumentation
Steffan Skøde Kristensen har tre gode råd til alle, der skal arbejde med mål, delmål og effektmåling:
Kommunen har haft nedsat en række interne arbejdsgrupper med repræsentanter for både myndighed og udfører og etaberet såkaldte treklangsmøder, hvor tilbud, myndighed og borger mødes, taler sammen og aftaler, hvilke mål der skal arbejdes med.
– Møderne erstatter til en vis grad de typiske statusmøder, og kulturen på møderne har været, at vi er sammen om at løse opgaven, forklarer Steffan Skøde Kristensen.
– Borgerne har taget vældigt godt imod processen, og de oplever næsten, at det, vi gjorde tidligere, var gammeldags. De står med fornemmelsen af, at der er sket rigtig meget på kort tid, forklarer Steffan Skøde Kristensen.
Hele processen har draget nytte af, at Esbjerg Kommune har et fagsystem, EG Sensum, hvor både myndighed og udfører kan arbejde sammen med fokus på den enkelte borger:
– Det har været rigtig godt for os og processen, at vi har et myndigheds- og tilbudssystem, der taler sammen, og at vi har mulighed for at dele oplysninger digitalt på tværs.
Læs artikel: Man skal turde omtænke dokumentation – med borgeren som hovedaktør
Læs mere: Læs vores tema om effektive dag- og døgntilbud
Læs artikel: Kommunernes tre veje til effektiv drift af sociale tilbud