Sådan bekæmper du WannaCrypt

Center for Cybersikkerhed anbefaler alle ejere og administratorer af Windows-baserede computere, at sikre, at disse er opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer fra Microsoft.

Sikkerhed

WannaCry har i de seneste dage hærget verden over, også i Danmark.

Center for Cybersikkerhed har på baggrund af den alvorlige trussel fra ransom-softwaren WannaCry udsendt en pressemeddelelse, hvor CFCS anbefaler, at ejere og administratorer af Windows-baserede systemer straks opdaterer eventuelt sårbare systemer, med de seneste sikkerhedsopdateringer fra Microsoft.

WannaCry har i de seneste dage hærget verden over også i Danmark. Den ondsidede software angriber tilsyneladende et sikkershul i styresystemet, hvorefter softwaren kryptere indholdet på de tilgængelige computere og kræver løsepenge i bitcoins for at frigive data igen.

I sin sikkerhedsvurdering skriver Center for Cybersikkerhed blandt andet, at:

  • Computere med et Microsoft Windows styresystem er lige nu mål for en alvorlig og global ransomware kampagne.
  • CFCS har observeret en markant stigning i datatrafik som viser, at danske it-systemer lige nu scannes for sårbare computere, som kan angribes med denne ransomware.
  • CFCS vurderer derfor, at truslen er MEGET HØJ.

CFCS anbefaler samtidig alle ejere og administratorer af Windows-baserede computere, at sikre, at disse er opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, samt til at være ekstra opmærksomme på e-mails som kan indeholde ransomware.

Center for Cybersikkerhed har samtidig udsendte en generel vejledning om, hvordan man kan beskytte sig mod ransomware 

Annonce
Andre læser også
Annonce